HDPE TEKNELER

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

HDPE TEKNELER
Üretiminde kullanılan  yüksek kaliteli polietilen malzemenin UV korumasına sahip olması, en az 50 yıllık ömrü,  deniz şartlarına karşı yüksek dayanımı ve bakım gerektirmeyen monoblok gövde yapısı muadili teknelere karşı en büyük avantajlarıdır. HDPE genellikle şirketlerin ve bireylerin sürdürülebilir ve uygun fiyatlı üretim ve proje hedeflerini takip etmelerine yardımcı olan daha ağır malzemelerin yerini alır. Yüksek dövülebilirliği, sert mukavemeti ve korozyon direnci sayesinde. HDPE, güç, maliyet verimliliği ve çevre dostu olmanın mükemmel birleşimidir.
Yüksek manevra yeteneği, çok kısa sürede kayma pozisyonuna geçmesi ve tam yolda dahi istenilen manevraların rahatlıkla yapılabilmesi, yüksek duruş gücü, teknenin önde gelen özeliklerinden bazılarıdır.

HDPE TEKNELERİN TEMEL AVANTAJLARI
Yüksek yüzdürme - yüksek yük kapasitesi :
HDPE çok yetenekli bir malzemedir. Yüzdürme ile başlayalım: Kütle yoğunluğu 0.93 ila 0.97 g/cm3 arasında değişebilir. Düşük yoğunluklu HDPE, sudan daha hafiftir ve HDPE teknelerine yüksek yük kapasitesi sağlar.

Sıfır korozyon-sıfır bakım :
Oksijen ve su, alüminyum ve CTP üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Ancak HDPE'DE zamanın aşındırmalarından etkilenmez, boya gerektirmez. Tuzlu sudan etkilenmez. Durulama gerektirmez. Basitçe söylemek gerekirse: HDPE sıfır korozyon, sıfır bakım sunar.

Deniz büyümesine karşı direnç-kirlenmeye gerek yok :

Bir HDPE gövdesinde ile deniz büyümesinin neden olduğu daha az sorun yaşayacaksınızdır, çünkü kolayca yapışmaz. Bu nedenle, sürekli temiz ve pürüzsüz tabanı sayesinde hızlı HDPE tekne hızını korur. Toksik kirlilik yoktur, çevreye zarar vermez.HDPE agresif sıvılardan ( akaryakıt ,kimyasal vb) etkilenmez.

Yüksek gerilme mukavemeti :

CTP, keskin bir kayaya veya sura çarptığında hızlı bir şekilde hasar görür ve alüminyum bile göçebilir veya yırtılabilir.HDPE'NİN viskoz ve elastik özellikleri hem deformasyonu hem de çatlak oluşumunu önler. HDPE, yüksek gerilme mukavemeti sayesinde hem sert hem de esnektir.Bir HDPE gövdesi şoku kolayca emer, kurtarır ve orijinal şekline geri döner, böylece herhangi bir göçük otomatik olarak çözülür. Kıyıya yakın çalışıyorsanız güçlü bir HDPE gövdesi mükemmeldir.

Onarım kolaylığı :
HDPE teknenizde bir şeyi tamir etmeniz gerekiyorsa herhangi bir yerel plastik üretim şirketi sizin için tamirini yapabilir. Veya (DIY)-kendi kaynak kitinizi oluşturabilirsiniz.

 

Dayanıklılık ve %100 geri dönüştürülebilir :
-CTP tekneleri sınırlı bir ömre sahiptir ve geri dönüşümü imkansızdır. Aynı şey alüminyum için de geçerlidir: metalin bozulması, herhangi bir alüminyum tekneyi bir noktada hurdaya gönderecektir. Ancak HDPE farklı bir hikayedir. Yeni bir PE karışımında %100 yeniden eritilebilir ve geri dönüştürülebilir. 
 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın