Foseptik tanklar, atık suların şehir kanalizasyonuna karışmasını engelleyen, vidanjör aracılığıyla atık suların taşımasını gerçekleştirir. Herhangi bir yapının kanalizasyon merkezine uzak kalması ya da kanalizasyon alt yapısına göre kotasının uyumsuzluğu göz önünde bulundurularak kanalizasyona gidecek olan atıkları işleme tabi tutan, yer altında konuşlandırılan ve sızıntıya müsaade etmeyen, geçirgenlikten arındırılmış tanklara foseptik tankı adı verilir.kanalizasyon sistemini var olmayan ve inşası mümkün olmayan mahallerde, atık suların bertaraf edilmesi için foseptik tank kullanımı gerekliliği kaçınılmazdır. Resmi kuruluşlarda bu uygulamayı zorunlu kılmaktadır. Foseptik tanklar ayrıca septik tank olarak ta adlandırılırlar.
1 tondan 20 tona kadar kapasitesi bulunan foseptik tanklar yerin altında güçlü mukavemeti ve topraktan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı uzun ömürlülüğü ile ön plana çıkmaktadır. Foseptik tank tekil veya grup konutlardan gelen evsel atık suları alan sızdırmaz bir ön arıtma haznesi olup; çökebilir veya yüzebilir katı ve sıvı maddelerin atık sudan ayrılması, sıvı kısmın havuzdan çıkışından önce organik maddenin bekletilmesi ve çürümesine imkân vermek üzere tasarlanır.
Uzun ömürlülüğü ile maliyetleri minimalize eden foseptik ÜNPLAST PLASTİK tank türleri, makalemizin başında belirttiğimiz üzere uzun ömürlülüğü ve montaj kolaylılığı ile de avantajlarını açıkça sergilemeye devam etmektedir. Bunun yanında kanalizasyon sıkıntı yaşanan yerlerde foseptik tankların kullanımını yerel belediyelerde kanunen desteklemektedir. Bakım masraflarını üstlenme zorunlulukları bulunmaktadır. İyisi mi, atık problemlerinizi artık unutun. Foseptik tanklar gerek çevresel gerek kanuni yükümlülüklerinizi kolayca yerine getirsin.