POLİETİLEN ASİT DEPOLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

        Sıvı depolamada sızdırmazlık ve buharlaşma gibi iki önemli nokta vardır. Su depolama tankının içinde barındıracağı sıvıyı bu iki riske karşı güvenli şekilde muhafaza etmesi gerekir. Sıvı depolama tanklarına kalitesi ve işlevselliğiyle yenilik katan polietilen su deposu özellikleri öne çıkan avantajlara sahip. Polietilen hammadde gıda depolamaya uygun (food grade) özelliktedir. Lineer düşük yoğunluktaki polietilen (LLDPE) yüzde 100 tam dönüştürülebilir nammadde özelliğine sahiptir. Tam mukavemetli özel kalınlığıyla sızdırmaz, UV stabilizanlı özelliğiyle buharlaşmayı ve yosunlaşmayı engeller. Polietilen hammaddeden üretilen su deposu dış yüzey olarak çamur, kirli su, toprak zemin gibi temaslarda korozyona neden olmaz. Dış etkenlerden deforme olmayan üstünlüğüyle depolama tanklarında her zaman için tercih sebebidir
         Rotasyon teknolojisiyle üretilen polietilen su deposu özellikleri arasında UV güneş ışınlarına ve darbeye karşı dayanım avantajına da sahiptir. Rotasyon sistemiyle ürünlere özgü kalıplarla özel hazırlanan ısıl işlem fırınlarında üretilen polietilen depolama tankları ölçü olarak ± %3 toleranslıdır. Modüler özellikte polietilen depolar tek parça şeklinde bütün olarak üretilir. Üretim tarzıyla ek kaynak ve perçin gibi birleştiricilere ihtiyaç duymaz. Gıda maddeleri tüzüğüne uygun özelliklerde üretilen polietilen depolar içme suyu ve gıda sektöründe kullanılan sıvı hammaddelerin depolanmasında güvenle kullanılmaktadır. Depoladığı gıda maddelerini güvenle korur sağlıklı yaşama katkı sağlar. Polietilen ürünler uzun ömürlü kullanım özelliğine sahip olup bakım gerektirmeden yıllarca kullanılır. Dayanıklı, hijyeni kolay, koku yapmaz özelliğe sahiptir. Tazyikli su tutularak veya nemli bezle kolayca temizlenir. Yosun oluşumunu engellemekle beraber dış mekan kullanımlarında mavi renk ürünlerin tercih edilmesi özellikle önerilmektedir. Polietilen su depoları hafif hammadde özelliğiyle kolayca taşınabilir. İstendiğinde kullanım yeri değişimi zarar görmeden yapılabilir. %100 tam geri dönüştürülebilir özelliğiyle polietilen depolar çevre dostu kategoridedir. Olası kullanım hatalarına karşı tamiri mümkün olup onarımı çok kolaydır. -5°C den 50°C’ye kadar dayanım gösterir. LLDPE polietilen depolar birçok kimyasala karşı dayanıklı olup genel kimyasal dayanım tablosu için Karmod yetkilisiyle iletişime geçmenizi öneririz.
           Başta su deposu, asit deposu, vb. olarak tarımdan sanayiye, gıdadan, kimyaya birçok sektörde güvenle kullanılmaktadır. İçerisine koyulan malzeme ile reaksiyona girmez. Gıdasal ürünler; su, şalgam, meyve suyu, turşu, pekmez, sirke süt, şarap, sıvı yağlar, glikoz vb. ürünlerin depolanmazsında ve taşınmasında kullanılır.Kimyasal ürünler; çeşitli asitler (sülfirik, kostik, nitrik, lapsa, tuz ruhu, deterjan gibi sıvı madeni yağlar) vs. ürünlerin stoklanmasında kullanılır.Kuru gıda maddelerini de saklama olanağına sahipdir. Polietilen depolar ekonomik ve uzun ömürlüdür. Içerisine konulan malzeme koku, tat, yosunlaşma gibi etkenlerden ve hava şartlarından etkilenmez.
Hammaddenin gıda tüzüğüne uygunluğu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olup depoların insan sağlığına hiçbir zararı yoktur.
 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın