SİLO TANKLAR VE KULLANIM ALANLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

SİLO TANKLAR

SİLO NEDİR

Silo toptan malzemelerin korunduğu, depolandığı ya da saklandığı bir yapıdır ve işletmenin büyüklüğüne bakılarak inşa edilmektedir. Böylelikle birçok tahıllar ekşitilerek saklanmaktadır. Ekşitme sayesinde tahıllar bozulmadan uzun süre saklanabilmektedirler. Silo, çok özel usullere göre yapılmış, silindir biçiminde yüksek bir yapıdan oluşmaktadır. Mısır, buğday gibi bakliyatların saklanmasında çok büyük önem taşıyan çelik silolar dar alanda binlerce tonluk ürünün uzun süre bozulmadan korunmasını sağlamaktadır. Çelik silolarda mamuller bir yıl boyunca tarladan yeni hasat edilmiş gibi muhafaza edilebilmektedir. 300-350 metrekarelik siloda 6 bin tonluk ürün rahatça stoklanabilirken ürünün kansorejen madde içermesinin ve bayatlamasının da önüne geçiliyor. Sıcakta ısınmaktan, yağmurda ıslanmaktan ve bitlenmekten uzak ortamda korunan ürünler aylar sonra ilk günkü tazeliğiyle tüketiciye sunulabilmektedir.

SİLOLARIN TARİHÇESİ

İlk silolar Avrupa’da 19. yüzyılın ikinci yarısında yapılmaya başlanmıştır. Bunlar daha çok toprağın içine açılan kuyulardan oluşmaktadır. 1873’te bir Amerikalı ilk defa toprak üstünde silo yapmayı denemiştir. Bu silo dört köşeli bir yapıya sahipti. Ancak köşeli oluşu iyice doldurulmasına engel olduğundan sonraki silolar silindir biçiminde yapılmaya başlandı. Bu gelişmeyle birlikte siloların önü de açılmış bulundu.

SİLO DEPOLARI

ÜNPLAST deneyimi ve kalitesi ile üretilen polietilen silo modellerimiz ile emeğinizi uzun süre koruma altına alırız. Üretiminiz yaptığımız tüm silo depoları polietilen hammadde ile üretilmektedir. Bu da içinde konulan kimyasal ile tepkimeye girmesini engellemektedir.

Plastik silo depoları başta sanayide kimyasal maddelerin karışımı ve stoklanmasında kullanılmaktadır. Tüm silo modelleri içine takılan mikser gibi karıştırıcılar ile kimyasalların karıştırılmasında kullanılabilmektedir. Gıda sektöründe ve kimyasal ürün üretimi sektöründe özelikle deterjan üretiminde silo kullanımı yaygındır.

Üretimini yaptığımız silo depolarımız yüksek kalite ve yüksek üretim standartları ile kendi bünyemizde üretilmekte ve ÜNPLAST markası altında satılmaktadır. ÜNPLAST silo modelleri bünyemizde bulunan AR-GE departmanımızca büyük bir titizlikle üretime hazırlanmakta ve üretim aşamasında da sektörün en yüksek kalitede hammedeler ve malzemeler kullanılmaktadır.

KULLANIM ALANLARI

Endüstriyel malzemelerde kullanımı çimento, maden, kalsit, pertokimya malzemeleri, hap, tıbbi malzemeler, kapsül, parfümeri kimyasalları, kömür, kül, kömür tozu, soda, cam tozu, perlit, alçı, mermer tozu, plastik, polietilen, granül, ağaç talaşı, aktif karbon, seramik tozu ve karbon siyahı gibi çok farklı alanlarda kullanılan bu malzemeler pnömatik iletim ve taşıma için uygundur.

Gıda alanında kullanımı kahve, un, süt tozu, toz şeker, baharat, tuz, kepek, gluten, nişasta gibi toz yapıdaki gıda ürünlerinin pnömatik taşıma sistemleriyle iletimi sağlanmaktadır. Ortama herhangi bir kırıntı, toz dökülmediği için bakteri ve böcek oluşumu önlenmektedir.

Tarım alanında kullanımı buğday, arpa, özellikle ülkemizde mısır tarımı hayvansal protein üretimine büyük ölçüde katkıda bulunmaktadır. bunların yanında nohut, fasulye, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bakla, bezelye, börülce ve soya baklagil ailesinden olan tarım ürünleridir. Yulaf, çavdar, darı, susam, pirinç, kuruyemiş, bakliyat, çeltik, tohum, kestane, küspe, çiğit, kayısı çekirdeği, hayvan yemi, yem katkısı gibi çeşitli tarım ürünleri silodan faydalanmaktadır.

Konik bir yapıya sahip olan silo modellerimiz Türkiye’nin her yerinde büyük ilgi görmekte ve kendi alanlarında en iyi kurumlarca tercih edilmektedir. Labsa depolanması, glikoz depolanması gibi birçok sanayi kolunda silo konik yapısından dolayı tercih edilmektedir. Polietilen Konik Silo Tanklar konik yapısı gereği içindeki maddeyi tam boşaltma imkânı sunmaktadır.

ÜNPLAST Plastik Silo Özellikleri;

  • Konik silolar, polietilenden üretildiği için içerisine koyulan kimyasal malzeme ile reaksiyona giremez.
  • Konik silo modelleri, konik özelliğinden dolayı sıfır boşaltım sağlamaktadır.
  • Silo modelleri kullanım amacına göre mikser ve havalı karıştırıcı monte edilebilir.
  • Silo modellerimizde tüm bağlantı elemanları polietilen olmaktadır.
  • Plastik silo tankların içerisine labsa, glikoz gibi kimyasallar konulabilir.
  • Plastik silo deponun üzerine istenilen yerde ve büyüklükte polietilen çıkış takılır.
  • Silo deponun konik yüksekliği isteğe uygun olarak yapılır.
  • Krom kanat ve mil monte edilip, polietilen kaplama yapılabilir.
  • Tankların içerisine redüktör, rezistans ve ısıtma tertibatı monte edilebilir.
  • Tüm plastik silo modellerimiz geri dönüşümlü polietilen malzemeden üretilmiştir, Sağlık Bakanlığından onaylı, TSEK kalite belgelidir.
  • Tüm plastik silo deposu modellerimiz güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Renk solması, sıcakta erime gibi sıkıntılar yaratmaz.
  • Plastik silo depolarımız darbelere dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Türkiye’nin hangi ilinde üretim yaparsanız yapın plastik silo sevkiyatımız titizlikle ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. ÜNPLAST olarak Türkiye’nin her yerine plastik silo deposu sevkiyatı yapmaktayız.

Ürünlerimizi incelemek için buraya gidebilirsiniz; https://unplast.com/urunler/polietilen-urunler/silo-tank

Diğer Bloglarımıza Göz Atın